Troonopvolgers 2021

Amsterdamse talentjes (t/m 16 jaar) krijgen ook dit jaar een digitaal podium tijdens Koningsdag op Vondelpark.live. Vondelpark.live brengt de Koningsdagmuziek van het Vondelpark naar de Huiskamer. Vorig jaar haalden kinderen gemiddeld 100,- euro per persoon op met hun digitale Koningsdagoptredens.


Door de voortdurende Corona pandemie valt Koningsdag ook dit jaar in het water. Zuur voor de feestbeesten, organisatoren, horeca en de zolder-opruimers maar zéker voor alle jonge Amsterdamse talentjes.

Want waar zij normaal gesproken hun kunsten kunnen vertonen in het Vondelpark, zit de kakofonie van blokfluiten, viooltjes en gouden keeltjes er dit jaar niet in. Tenminste: niet in het fysieke Vondelpark. Gelukkig is, na het overweldigende succes van vorig jaar, het digitale vondelpark.live weer terug.

Reuben Alexander “Wij hadden na het succes van vorig jaar eigenlijk gehoopt dat we Koningsdag niet nóg een keer vanuit huis hoeften te vieren. Maar de realiteit heeft ons ingehaald, dus gooien we de digitale poorten van het Vondelpark dit jaar nog verder open”.

Bart Elshof vult aan: “Wij worden al weken gemaild door ouders die vragen of we het dit jaar nog een keer gaan doen en dat hun kinderen er zo weer naar uitkijken. Juist nu de moed bij iedereen toch wel in tot heel ver in de schoenen is gezakt is het nog belangrijker mensen iets leuks te bieden.”  

De ruim 150 kinderen bereikten vorige Koningsdag niet alleen een groot publiek (ruim 15.000 unieke bezoekers op de site), ook verdienden zij gemiddeld bijna 100 euro per kind d.m.v. een open tikkie dat aan hun profiel zat gekoppeld. De spaardoelen, die zij al van te voren moesten opgeven, varieerden van een rolletje pepermunt tot een betere natuur en van lego-trein tot kaartjes voor Lowlands 2034.Dit jaar keert het sympathieke Vondelpark.live jaar nog groter terug door o.a. de samenwerking met Troonopvolgers (het jaarlijkse kinder-Koningsdagfestijn in het Westerpark). Ook de gemeente Amsterdam en diverse bewonersinitiatieven sluiten zich dit jaar aan. Zodat niemand iets hoeft te missen van het muzikale aanbod van de Koningsdag performers.

Mark de Vries (lamalama.nl): “Wij willen het succes van vorig jaar sowieso proberen te overtreffen, wij hopen dit jaar maarliefst 500 kinderen een podium te kunnen bieden (vorig jaar 150 red.) zodat we toch een heleboel blije gezichtjes kunnen verwezenlijken”.

In 2020 bedachten Reuben Alexander (Reclamebureau Buutvrij for life) Bart Elshof (Bart Elshof Event Support), Mark de Vries en Jort Boot (LamaLama) het digitale vondelpark omdat zij het zo sneu vonden voor al die kids die al maanden hadden lopen oefenen om met Koningsdag het podium te kunnen pakken in het Vondelpark.

Ook voor niet-ouders is op 27 april een wandeling door het digitale vondelpark te maken een absolute aanrader; dichterbij het kneuterige Koningsdaggevoel valt bijna niet te komen. Ouders kunnen hun kinderen vanaf maandag 19 april t/m donderdag 22 april aanmelden via www.vondelpark.live.  

Wees er snel bij want er is beperkt plek.

De talentjes zijn tijdens koningsdag vanaf 10 uur te bewonderen op vondelkpark.live. FB-event: https://www.facebook.com/events/439753197324617/Wij kunnen niet wachten!
Word jij de nieuwe Troonopvolger?

Kom alvast in de stemming door onze socials te volgen!

Tot snel!
Troonopvolgers wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ome Ad Serveert